• Standaard

Nieuws

  • Reserveren met leuke acties via de site

    Formitable is live!

    Lees meer
  • Cadeaubon nu ook online te bestellen

    Via de site of op te halen in het restaurant

    Lees meer
  • Reserva of Riserva

    you say patatoe i say patato?

    Lees meer
Meer nieuws

Renzo kwam langs voor Duic

Duic plaatste in mei een artikel over de nieuwe Gastrobar. Renzo Gerritsen kwam langs om de zaak op de gevoelige plaat vast te leggen. Wij vinden dat hem dit goed gelukt is! Onderstaant de foto's. Voor het volledige artikel klik je hier

'In de keuken van het restaurant staat de Italiaanse keuken centraal en kan uitgebreid gedineerd worden. De nieuwe locatie zal Spaans/Italiaanse tapas en antipasta serveren. Als het nodig is, staan de broers binnen een minuut bij elkaar in de keuken.'

“De taken zijn verdeeld; hij richt zich op de keuken,” legt David uit. “En ik op de bediening.”
“We lijken wel op elkaar, maar ik ben wat strenger en hij is wat vriendelijker.”
“Ik ben meer van ‘vriendjes maken’ en Dimitri schopt af en toe tegen wat scheentjes van het personeel aan; dan praat ik het weer goed. We spelen wel een beetje ‘good cop, bad cop’.”

 

'De Biltstraat stond bekend als ‘de straat met de uitzendbureaus’ en er was weinig levendigheid in de straat. Behalve het feit dat er altijd voldoende parkeerplaatsen beschikbaar waren voor het restaurant, zagen de broers het destijds somber in.

“Het merendeel van de panden stond leeg; het was hier net een spookstraatje. Het onkruid stond een meter hoog tegen de gevel; ik heb nog een keer onkruid lopen trekken. Het zag er echt niet uit.”

Vijf jaar later zijn er van de twaalf nog drie uitzendbureaus open. De leegstand is nagenoeg weggewerkt met restaurantjes, lunchrooms, kleine winkeltjes, een bakker, een slager en een viswinkel.'

 

 

'De Gastrobar moet niet ‘zomaar weer een restaurant’ worden; David vindt extra aandacht voor de gasten van belang. De deur open houden en een jas aannemen zijn voor hem de normaalste zaken van de wereld, maar hij betreurt het dat die zaken voor de meeste ondernemers niet vanzelfsprekend zijn.

“Soms wordt je niet eens gegroet als je ergens binnen komt…”
“Of het is kortweg ‘Jo!’” valt Dimitri zijn broer in de rede. “Het is eigenlijk iets van het hogere segment horeca om bijvoorbeeld een jas aan te nemen, maar wij vinden het wel zo netjes.”'

 

(tekst: Zita Eijzenbach)

(foto's: Renzo Gerritsen)

 

Nieuws

  • Reserveren met leuke acties via de site

    Formitable is live!

    Lees meer
  • Cadeaubon nu ook online te bestellen

    Via de site of op te halen in het restaurant

    Lees meer
  • Reserva of Riserva

    you say patatoe i say patato?

    Lees meer
Meer nieuws
  • Diner

    Diner

    Eten is proeven, delen, genieten en een moment van rust te nemen.

    Lees meer
  • Wijn

    Wijn

    Een heerlijk borrel wijntje uit Spanje of Italiƫ of liever iets met meer uitdaging? Onze wijnkaart heeft het allemaal...

    Lees meer
  • Gastrobar Aandacht

    Gastrobar Aandacht

    Zin om even bij te komen? Kom gezellig langs met vrienden of schuif aan bij de bar waar heerlijke tapas de revue passeren...

    Lees meer